Ovenschotel met schelvis en prei
|
minder dan 60 min.
Ingrediënten: 4 personen
|
-
4 stukken schelvishaasje
-
6 preien
-
800 g aardappelen
-
100 g blauwgeaderde kaas
-
5 dl melk
-
4 eetl. boter
-
2 eetl. bloem
-
nootmuskaat
-
peper en zout
Voorbereiding
10 min.
-
Snij de preien in de lengte middendoor en snij in stukken van 2 cm.
-
Snij de blauwgeaderde kaas in blokjes.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
|
Bereiding:
|
25 min. + 20 min. in de oven
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Verhit 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de stukken prei 10 min.
-
Verdeel ze over een ovenschaal.
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder.
-
Laat even drogen.
-
Voeg 4 dl melk toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
-
Doe er de kaasblokjes bij en laat smelten.
-
Kruid met nootmuskaat en peper.
-
Schik de stukken vis tussen de prei en overgiet met de kaassaus.
-
Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.
Giet af en pureer.
Roer er 1 eetlepel boter en 1 dl melk onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
|